Llengua grega

La llengua grega

Introducció

“Sólo el griego y el chino nos son conocidos desde hace tres mil quinientos años y siguen hablándose hoy mismo. No son las únicas lenguas de cultura que se han hablado y escrito durante siglos, unas vivas hoy, otras muertas, tales el sumerio, el egipcio, el hebreo o el árabe, pero son de las de más larga historia y de las de más vasta influencia. Y no puede dudarse de que, si ha de juzgarse por el influjo que ha ejercido en todas las lenguas europeas y, hoy ya en todas las lenguas, el griego es la primera lengua del mundo. La influencia directa e indirecta de su alfabeto, de su léxico, de su sintaxis y de su literatura ha sido y es inmensa.”Francisco Rodríguez Adrados, Historia de la lengua Griega, 1999, Madrid, Ed. Gredos.
El grec és una de les llengues històriques amb una extensió temporal mes dilatada. Des de l’arribada dels pobles indoeuropeus al solar de l’Hélade, al segon mil·leni a.C., fins a l’actualitat han passat mes de trenta-cinc segles.
El grec va passar de ser una llengua de guerrers, camperols i pastors a la llengua en que s’expressaren les ciències, la filosofia i la primera literatura d’Occident.L’alfabet grec
L’alfabet grec procedeix de l’escriptura fenícia. Els grecs van adoptar el seu alfabet cap al s. IX a. C., gràcies als contactes comercials que mantenien amb ells. Els grecs en van fer una important adaptació.
En un principi l’alfabet grec només utilitzava les majúscules. No existien signes ortogràfics como punts, comes, interrogacions ni separació entre paraules.En el següent enllaç al lloc web labyrinthus trobareu l’alfabet grec, tant la seva escriptura com la seva pronunciació
Aquesta entrada ha esta publicada en Llengua grega. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Els comentaris estan tancats.